teisipäev, 19. juuni 2012

Adieu!

Üheksandikud lõpetanud ja abiturientide lõpuaktus vaid paari päeva kaugusel, soovib kooliblogi toimetus igale lütseumlasele toredat suve! 

Sügisel näeme! ;)

1 kommentaari:

Hei üheksandikud, või noh juba keskkooli suured, aga ka teised Tallinna Prantsuse Lütseumi õpilased. Edu teile kõigile, olete saanud hakkama esimese tätsa sammuga.

Räägin veidi sellest, mis mind siia blogile tõi. Lõpetasin Lütseumi 2007. aastal ja elan sellest ajast Prantsusmaal, täpsemalt Pariisis kus õpin Sorbonne'is majandust.

Tuli mul sellel aastal üks selline tore mõte. Olen ühes eesti pangas sel suvel kuni augusti esimese nädalani praktikal, aga, tahaksin seda aega ka ära kasutada ning aidata nõuannetega neid, kellel oleks soov kunagi minu ja minusuguste jälgedes käia, ehk allez en France!

Oleme sellest palju rääkinud eestlastega Pariisis ja tuleb välja, et meil kõigil on midagi ühist. Me absoluutselt ei saanud meie õpetajatelt ega ka vilistlastelt mingit informatsiooni selle kohta, kus, mida või kuidas me Prantsusmaale õppima asume. Ei olnud ka abi riigis elamise kohta ja võin teile omal nahal tuntud kogemusest öelda, et alguses polnud seal üldsegi lihtne hakkama saada.

Niisiis mõtlesin, et kuna omal ajal oleksin 10000000 korda soovinud, et keegi tore ja hea vilistlane või mõni õpetaja oleks mulle rääkinud, sellest mis mind ees ootab ja kuidas millega hakkama saada. Üksi on seda teha väga raske.

Räägin teile seda selle pärast, et tean, et kindlasti leidub teie hulgas nii mõnigi noor, kes mõtleb edaspidi õppida või elada Prantsusmaal. Niisiis sellest võin ma teile kõike rääkida täpselt ja teid aidata, vastata teie küsimustele ja ehk veenda teid selles, et hirmsat pole seal tegelikult midagi.

Kes seda kommentaari näeb, postitage see edasi, levitage nii palju kui saab. Jätan teile oma Facebooki nime: Ilona Tšurilova, aga ka meili: ilona.tsurilova@gmail.com. Ehk saame mõned õhtud välja valida ja kuskil kohvikus koos kõik vestelda sellel teemal, kui te aga seda soovite :)

Edu teile jällegi ja ehk peadse nägemiseni!
Vivent les étudiants du Lycée Francais de Tallinn! :)

Postita kommentaar