Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

teisipäev, 3. veebruar 2015

Stiilinädala teine päev: Aasia filmid

Teisipäev on Aasia filmide päev!

Aasia filmide päev on hea võimalus tutvuda Aasia kultuurilise eripäraga. Aasia filmid on väga mitmekülgsed: väga populaarsed on õudusžanrid ning ajaloolised filmid, mis annavad edasi Aasia aastatuhandete jooksul kujunenud traditsioone.
Stiilinädala Aasia päeval vali endale sobiv Aasia film ning kehasta selle kangelast. Filmivalik on su enda otsustada, lase oma fantaasial lennata. Võid olla oma lemmikanime tegelane või hoopis legendaarse Geisha memuaaride lummav peategelane. Kui sulle meeldivad hoopis õudusfilmid, saad valida rohkete Jaapani, Hiina ja Korea õudusfilmide tegelastest endale sobiva. Võib-olla inspireerib sind hoopis Bollywood! Mida loomungulisem lahendus, seda parem!
Just sel teisipäeval on kõigi jaoks avatud põnevad Aasia-teemalised workshopid!
Neljanda vahetunni ajal viib oma ala meister Ott Oopkaup läbi origami kursuse klassis 314.
Seejärel toimub viienda vahetunni ajal jaapani ja hiina keele lühikursus, mis toimub samuti klassis 314.
Kui sulle pakub huvi kunst, tule kindlasti 6. vahetunnis läbi kunstiklassist, sest seal saad osa võtta anime joonistamise tunnist.
Kell 16.15 toimub VIIIb klassis ka Aasia teemaline filmiõhtu. Oma lemmikfilmi poolt saab hääletada Les Nouvelles du Lycée Facebooki lehel.
Enim hääli kogunud film läheb filmiõhtul vaatamisele. Küsitlus pannakse üles nädala lõpus, kui on avaldatud kõikide päevade teemad.
Filmivalikus on:
Geisha memuaarid”, mis võitis 2006. aastal 3 Oscarit. Ajalooline film põhineb Arthur Goldeni romaanil, kajastades noore jaapanlanna sirgumist geishaks ning Jaapani kultuurilisi muutusi II maailmasõja eel ja ajal.


You are my pet”, üks parimatest korea romantilistest komöödiatest, kus mängivad kuulsaimad Korea näitlejad (Kim Ha-Neul ja Jang Geun-Suk).

Hayao Miyazaki “Spirited away”. Esimene Oscari pälvinud anime film. Hayao Miyazaki on populaarseim anime direktor, seda nii Jaapanis kui maailmas. Tema teoseid tuntakse üle kogu maailma ning nende vaatamiseks ei pea olema anime fänn.


Farewell My Concubine”. Hiina ajalooline film, mis võitis Cannes'i festivalil Palme d'Ori (ehk kõrgeima auhinna). Film on eriti kuulsaks saanud, kuna selles kujutatakse kommunustliku režiimi teket Hiinas ning ka selle negatiivseid pooli.