Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

reede, 9. märts 2012

STREIK

Nagu te kõik väga hästi teate, toimus Lütseumis 7-8. märtsil streik, mis tähendab, et koolis tunde ei toimunud, sest õpetajad lihtsalt keeldusid seda tegemast. Suurde majja minu teada ei ilmunud tol päeval ühtegi õpilast sooviga tundides olla, kuid väikse maja kohta info puudub (valgustage mind, kõiketeadjad!).
7. märtsil leidis Vabaduse väljakul aset õpetajate meeleavaldus, millest võtsid osa tuhanded inimesed. Hinnanguliselt streikis sel ajal 16 000 õpetajat.

Meie kooli Õpilasesindus otsustas, et õpilased võiksid minna õpetajaid toetama, nii et koguti kamp kokku (ÕE liikmed ja muud). Kui mu arvutused mind ei peta, siis oli meiepoolseid esindajaid 16! 
Ehk vasakult alates: Elo, Kruuk, Merilin, Mauri, Joonas, Anette, Gert, Patrick, Iris, Anneli, Eva, Monika, Anna-Grete. Pildistas Elsbeth.

Hiljem liitusid ka Anett ja Rahel.

Me püüdsime oma kambaga olla võimalikult silmatorkavad - värvilised õhupallid, kutid üksteise kukil, koolimütsid peas ja suur lärmakas kamp koos -  telekas püüdis meid igal juhul kinni.
Õpetajaid oli igal juhul nii suurest kui väiksest majast, kuid ohutuse nimel ei hakka nende pilte siia üles panema.
  Üldiselt leian, et tegu oli taas toreda üritusega, kuid meeleavaldus ise jättis nagu nõrga ja korraldamata mulje, sest esines pisut tehnilisi probleeme ning kõnepidajad olid järjekorda kuidagi valesti paigutatud, sest tähelepanu kippus hajuma. Usun, et nende sõnum sai kindlasti edastatud ning üritust võib õnnestunuks üldjoontes lugeda, kuid kriitikat jagub igale poole. 

Meie õpilaste tähelepanu vajadus sai igatahes mõneks ajaks täis ning tunneme, et meie töö sai tehtud.
Nüüd veel mõned meeleolupildid:


Igatahes, tänud tähelepanu eest! Loodame, et kui õpetajad peavad veel streikima, siis ilmub kohale veel rohkem õpilasi, et saaksime pointi veel paremini edastada!

-Patrick