Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

pühapäev, 2. veebruar 2014

Õpilasfirma Patico

Lütseumi õpilaste tublidusest ja aktiivsusest väljaspool kooli annab aimu see, et lisaks  õpilasfirmale "Gräff" on lütseumlased loonud uue õpilasfirma "Patico". Intervjueerisime firma kaht asutajat Leena Tauki ja Josefina-Marii Sinki (XI B), et täpsemalt teada saada, millega noored tegelevad.


Mis on teie õpilasfirma nimi, kes sinna kuuluvad ja millega tegelete?
Meie õpilasfirma nimi on Patico, mis ühendab kahte sõna: padi ja company. Meie õpilasfirmasse kuuluvad 4 inimest: Leena Tauk ja Josefina-Marii Sink Tallinna Prantsuse Lütseumist ja Martin Melnikov ja Ott Männik Gustav Adolfi Gümnaasiumist. Meie õpilasfirma eesmärgiks on toota padjapüüre, mille sisse on õmmeldud tasku salvrätikute hoidmiseks. Selliselt loome inimestele meeldivama keskkonna ka tõbistena olles. Lisaks on meie padjapüürdele käsitsi kirjutatud võlusõna. Hetkel saab valida kolme võlusõnaga padjapüüride vahel: "Tervis", "Armastus", "Elujõud", mis kindlasti aitavad inimeste paranemisele kaasa ja lisavad positiivseid emotsioone igapäeva ellu.

ÕF Patico koosseis (vasakult): Josefina-Marii Sink, Ott Männik, Martin Melnikov, Leena Tauk


Kust tuli idee firma luua?
Kuna meid väga huvitab ettevõtlus, otsustasimegi selles valdkonnas võimalikult palju kogemusi saada ja õpilasfirma tundus kogemuste saamiseks ideaalne olevat.

Kuidas tuli idee sellise padjapüüri loomiseks? Kust inspiratsiooni saite?
Padjapüüri loomise idee tuli üsna vaevaliselt: pärast 3 kuud kokkusaamisi. Otsustasime just padjapüüri kasuks, kuna see tundus meile praktiline väljund igapäevaellu. Kindlasti tuli inspiratsioon ka ise nohustena olles, kui oli ebamugav ulatuda öökapini salvrätikute haaramiseks.

Patico toode "Nosupadi"

Milliste teistsuguste toodete või firma loomise vahel te kaalusite?
Algul tahtsime luua uudseid vihikupabereid, mida kaunistavad noored andekad eesti kunstnikud ning hiljem kaalusime hakata tootma ka loodussäästlikke ja -sõbralikke tooteid.

Kuhu te kavatsete selle firmaga jõuda? Milline on selle eesmärk?
Meie eesmärgiks on osaleda mitmesugustel laatadel ja teistel üritustel ning suhelda erinevate inimestega, et saada võimalikult palju kogemusi kogu firma töö käigus.