Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

neljapäev, 25. september 2014

Paradiis 0-korrusel

Iga naissoost (võib-olla ka meessoost, kes seda teab?) Prantsuse Lütseumi õpilane on tähele pannud teatavaid muutusi tüdrukute WC-s. Me kõik mäletame, mis pilt meile vanasti avanes: liigselt steriilne valge ruum, õhus lendlemas tualettpaber, tühjus. Nüüd võiks öelda, et inetust pardipojast on sirgunud luik.

Sisse astudes tekib kohe väga kodune ja soe tunne. Sisenemisel torkavad esimesena silma seinu katvad rõõmsameelsed lillemustrilised seinaplaadid. Lisaks on nurgas suur roheline potitaim. Tekib tunne, nagu kõnniks botaanikaaias!



Kabiinid on üle ühe värvitud vastavalt kollaseks või oranžiks. Kõikide neidude rõõmuks on alles jäetud ka lütseumi kõige hinnatuim kabiin (tuntud ka kui Aasta Kabiin 2010 -toim.), kust avaneb viie tärni vaade õpetajate autodele ja valvekoer Taavile.


Septembri esimestel nädalatel oli vanast kujundusest veel alles kraanikausid. Tekkis arvamus, et need on nostalgia pärast jäetud, kuid peagi kadusid needki. Asemele ilmus luksuslik kolmekohaline valamurida, mis on perfektselt läikima löödud. Paraku on valamu mõeldud üksnes keskmist või pikemat kasvu neidudele. Kääbikud peavad alates sellest aastast kasutama pisikest pinki või trepikest.


Veevool kraanist on ühtlane ja reguleeritav. See tähendab, et on rohkem valikuid peale „vett ei tule“ ja „jälle näen välja, nagu oleksin püksi teinud“ vahel. Nüüdsest saab oma käsi pesta roosat värvi mango-apelsini vedelseebiga (sellest see magus lõhn koolimaja peal). Kes ikka veel käsi ei taha pesta, siis nende puhul on paraku tegemist lootusetute juhtumitega, kes ei suuda lahti lasta minevikust.


Käte kuivatamiseks paigaldati kaks tuttuut puhurit. Nende testimiseks korraldatud eksperimendi käigus selgus, et puhurid on tõesti võimsad. Käte täielikuks kuivatamiseks kulus 55 sekundit, kuid kes lepib kergelt tilkuvate kätega, võib piirduda 23sekundilise kuivatamisega. Milleks kuivatuspaber, kui on olemas kõikvõimas tuul?


Veel üks põhjus, miks tulla „nina puuderdama“, on ootamatult ilmunud pingid. Seal, kus varem oli tühi ruum, seisavad kaks romantilist valget südamekujuliste väljalõigetega pinki, millel istudes saab korraks tukastada, sõpradega mõnusalt lobiseda või lihtsalt jalgu puhata. Pinkide kohale on riputatud kaks reprot: Leonardo da Vinci „Leda ja luik“ ning J. H. Fragonard’i „Varastatud suudlus“. Isegi tualetis saab kunstitestiks õppida (oktoobri esimene dekaad läheneb!).







Neidude vaieldamatu lemmik on siiski suur peegel. See tõesti näitab, kes on ilusaim siin ilma peal. Lõpuks saab ka lütseumis professionaalselt harrastada hobi nimega toilet selfie, eesti keeli „vetsuenekas“.



Remonditud tüdrukute tualett on suurepärane algus äsja alanud kooliaastale. Kes oleks võinud arvata, et hetk iseendaga on nüüdsest niivõrd peen kogemus.

- Helena Juht, X A