Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

neljapäev, 27. veebruar 2014

Kokkuvõtvalt stiilinädalast

10.-14. veebruaril toimus lütseumis stiilinädal. Tegu on igal aastal oodatud sündmusega ning seegi aasta oli välja tuldud põnevate ning väljakutsuvate teemadega. Nädala jooksul oli võimalik oma klassile punkte koguda, pälvides žürii ja publiku poolehoiu. Oli ka, mille poole püüelda – peaauhinnaks oli välja pandud koolist vaba päev näiteks mõneks muuseumi- või teatrikülastuseks.


Esmaspäeva teemaks oli antiikkultuur (ja –skulptuur). Võistelda sai erinevatel spordialadel ning kunstiklassis vooliti skulptuure õpetaja Reierist. Antiikolümpial teenisid oma klassile punktid mõlemad kümnendad ja üheteistkümnendad klassid, parimaks skulptuuriks hinnati XB kuju. Žürii valis parimaks kostüümiks Beatrice Marlene Metsaorgi (XB) riietuse. Facebooki like’de põhjal tõi oma klassile punkti ka IXA õpilane Hedvig Haarde.
Beatrice


Hedvig
X B võiduteos
VI A



VI B


VII A


VII B


VIII A


VIII A


IX A


IX B


X A



XI A


XI A


XI B


XII A


XII B
Vasakul Beatrice ning vasakul Pille-Riin Langeproon
Teisipäeval oodati õpilasi-õpetajaid kooli indiapäraselt riietatuna. Klassid valmistasid idamaise turu tarvis erinevaid toite - kõige paremini läks kaubaks IXB toode, kõige indiapärasema toote valmistas aga XB. Sellega teenis kumbki klass ühe punkti. Žürii valis päeva paremini riietunuks Beatrice Marlene Metsaorgi.




Vasakul Agnes ning paremal Sigrid
 Kolmapäev oli sürrealismiteemaline. Kuulata sai loenguid Sigmund Freudi põnevate teooriate kohta ning vaadata filmi ’’Andaluusia koer’’.  Joonistada oli võimalik sürrealistlikke pilte ja seeläbi said ühe punkti VIIB ja XB klass. Huvitavaid kostüüme oli palju. Žürii otsusel jäid viiki Ott Oopkaup ning Gregor Põldmaa, seega teenis XIB klass hästi teostatud kostüümide eest lausa 2 punkti. Facebookis osutus populaarseks Agnes Soodla ja Sigrid Sepa ühispilt – punkti teenis IXA klass. 
Ott




Gregor


X B sürrealistlik joonistus
VII B sürrealistlik joonistus 
VI A
VI A
VI A
VI B
VI B
VI A
VIII B
IX A
IX B
X A
X A
X B
XI B


Stiilinädala neljas päev kandis pealkirja ’’Sotsialistliku realismi tähe all’’. Koolis võis kohata nii pioneeri- kui tööliserõivais õpilasi ja õpetajaid. Mõni klass sai anda lausa pioneerivande. Klassides käidi ka üldkontrollis, nõuete vastu eksijad viidi ülekuulamisele. Neljapäevaks valmistasid klassid ka sotsrealistliku plakati. Tabava plakati eest sai tervelt 3 punkti VIIIB klass. Punkti said ka VIA, VIIA, IXA, XA ja XIA, võites mosaiigivõistluse. Parima kostüümi oli žürii arvates kokku pannud VIB õpilane Iris Pähn. Punkti tõid oma klassile ka Carmen Koov ja Kirke Kaisa Raudvere IXA-st.
 


Stiilseima õpetaja auhinna pälvis endale õp. Kard



Stiilinädalale pani punkti reede õhtul toimunud kabareeõhtu. Väga hea töö oli tehtud miljöö loomisel ja palju andsid juurde vägagi kohaselt riietunud peolised. Näha sai kümmet vendade Lumière’ide loodud lühifilmi. Ette kanti veel mitmeid tantsukavasid – esineti Ukraina rahvatantsuga ning julge esituse tegi väike baleriin. Esinemiste vahepeal võis baarist osta teemakohaseid jooke ning söökigi, taustaks mõni prantsuse laul. Õhtu kulminatsiooniks oli aga kankaanikava, mis pani kõik kaasa elama ning tõi naeratuse suule nii vaatajatele kui tantsijatele endile. Kankaanikava järel jäi elevus õhku, sest jaotama hakati veel viimaseid punkte ja teatavaks tehti stiilinädala võitja. Nädala jooksul pidi iga klass esitama fotolavastuse ühest maalist (seotud ühega stiilinädala teemadest). Fotolavastuse eest sai lausa 5 punkti VIIB klass, kes lavastas René Magritte’i maali ’’Les mystères de l’horizon’’. See viis nad esimest kohta jagama XB klassiga. Stiilinädala võitja tiitel ning auhind otsustati anda siiski XB klassile, kuna nemad olid võitnud rohkem osavõistlusi. Õhtu lõpuks korrati veel publiku südame võitnud kankaani.

Kankaani taasesitus



Võitjaklass X B


Tundub, et stiilinädalaga jäädi väga rahule. Õpilased tõid plussidena esile indiapärast turgu ning sürrealismiteemalist päeva. Kiideti ka mitmekülgset teemavalikut. Kuigi oli tore teiste kostüüme näha ning neid enda omadega võrrelda, ootaks järgmistel aastatel veelgi laialdasemat osavõttu. 

Rohkem pilte võib leida Facebookist:

Kostüümid
Atmosfäär
Sotsrealistlikud plakatid
Fotolavastused
Kabareeõhtu


-Ramona Mägi (VII A)