Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

kolmapäev, 4. veebruar 2015

Stiilinädala kolmas päev: Lõuna-Ameerika filmid

Stiilinädal jätkub põnevate Lõuna-Ameerika filmidega!
Paljudele on Lõuna-Ameerika jätnud mulje kui maailmajagu, kust tuleb kõige rohkem seebioopereid, kus kõik halavad oma õnnetu armastuse üle. Tegelikult see nii ei ole! Lõuna-Ameerika on väga laialdase filmivalikuga piirkond. Paljud filmid kajastavad sealseid tõsielulisi probleeme. Näiteks räägivad mitmed filmid narkootikumidest ja nendega seotud probleemidest. Suur osa filme on vägivaldsed, kuid need annavad siiski hästi edasi sealset eluolu.
Lõuna-Ameerika päeval haara nagist sombreero või kapist Rio karnevali värviline kostüüm. Riietu kui oma lemmikseebika tegelane või hoopis kui Argentina veetlev kunagine esileedi Evita. Lase oma fantaasial lennata!
Lõuna-Ameerika päeval saate ennast harida või hoopis tõestada nii geograafias kui hispaania keeles, Lõuna-Ameerika päeva tegevuste toimumiskohaks on kunstiklass. 3. ja 4. vahetunni ajal hüpake läbi hispaania keele lühikursuselt, 5. vahetunni ajal saab panna oma teadmised proovile Lõuna-Ameerika geograafias ja 6. vahetunnis toimub lingvistika-alane viktoriin prantsuse ja hispaania keele sarnasustest.
Kell 16.15 algab VIIIb klassis ka Lõuna-Ameerika teemaline filmiõhtu. Oma lemmikfilmi poolt saab hääletada Les Nouvelles du Lycée Facebooki lehel.
Enim hääli kogunud film läheb vaatamisele filmiõhtul. Küsitlus pannakse üles nädala lõpus, kui on avaldatud kõikide päevade teemad.
Lõuna-Ameerika filmide valikusse kuuluvad:
El secreto sus ojos“ Argentiina krimitrilleris „El secreto sus ojos“ ("Saladus nende silmades") asutakse lahendama veerandsajandi vanust vägistamis- ja mõrvajuhtumit, mille käigus puhkeb õide vanadest töökaaslastest uurijate roostetanud suhe. Filmi tegevus toimub paralleelselt tänapäeval ning Argentiina Räpase sõja (1974-1983) perioodil, mil valitses diktatuur ning inimeste kadumised ei leidnud sageli lahendusi.


Evita“ Tuntud draama-muusikal „Evita“ Madonnaga peaosas on tegelikult ilmavalgust näinud Hollywoodis. Film räägib aga Argentiina presidendi Juan Peróni teisest abikaasast Eva Perónist ning sündmustest Argentiinas 1940ndatel ja 50ndate alguses. Film on saanud vastuolulist kriitikat: nii lahkeid kiitusi kui solvunud ja pahast tagasisidet (eeskätt argentiinlastelt endilt). Seda enam tasub ise vaadata!


Spanglish“ Ameerika draamakomöödia „Spanglish“ räägib mehhiklasest, kes sõidab illegaalselt USAsse tööle. Film keskendub humoorikas võtmes kultuurilistele erinevustele Mehhiko ja USA perekondade vahel.