Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

esmaspäev, 16. mai 2016

Lütseumi kirbuturg 2016

Tekst ja fotod Johanna Alvin (XA) ja Morten Made (VIIIB) 

Neljapäeval, 5. mail toimus meie armsas lütseumis viimastel aastatel traditsiooniks kujunenud kirbuturg. Õhk oli täis elevust ja ettevalmistused läksid täie hooga käima juba hommikul. Kui seitsmes tund läbi sai, hakkas koolistaadionil pihta suur sagimine. Paika oli vaja panna lauad, mida sai kasutada müümisel, aga mitte keegi meist ei arvanud, et müüjaid nii palju kohale ilmub. Paari hetkega oli tekkinud metsik laudade puudus, mistõttu otsiti üles viimnegi jõuline ja abivalmis noor ning pandi ta laudu tassima. Mõnel puhul oli laud isegi tassija jaoks liiga suur.

IMG_6367.JPG
IMG_6373.JPG

Selleks hetkeks, kui laudu staadionile piisavalt kokku oli kuhjatud, oli terve staadion juba täis müüjaid ja ostjaid. Kaupa oli söögist sussideni, rääkimata õpetaja Ravelli enda tehtud kinnastest ja teise klassi laste käsitööst. Kuulda oli karjumist pea igast nurgast: “Tulge ostke hea emadepäeva kingitus!” või “Just sulle 20 senti odavamalt!”. Palju kiidusõnu said Liina Hintsi (XA) šokolaadi-mündimuffinid ja küsides ostlejatelt, mida ise osta võiks, saadeti küsija pea igal korral just Liina juurde. Üks särtsakas poiss suutis maha müüa enamiku oma koomiksitest, mida oli üle viiekümne. Küsides, miks ta just koomikseid müüma on tulnud ja kuidas teda nii suur edu on saatnud, vastas ta, et ta tahaks lihtsalt suureks kasvada. Ka paljude teiste kirbukaliste müüki saatis edu.

IMG_6382.JPGIMG_6390.JPG
IMG_6476.JPGIMG_6477.JPG

Ürituse vältel hoidis pinget üleval õpilasesinduse laud, kus kõik müüjad ja ostjad said osa võtta õnneloosist, mille auhinnad olid välja pannud kirbuka supersponsorid: Eckeroline, Tallink, Caffeine ning ürituse peatoetaja Exit Room! Kirbuturu lõppedes, veidi enne kella kuut loositi osavõtjate vahel auhinnad välja. Jagamisele läksid nii väiksemad kui ka suuremad auhinnad, alates päevakruiisi piletitest Soome ja lõpetades peaauhinna, 65€ väärtuses Exit Roomi kinkekaardiga. Õpilasesinduse lauast sai osta ka verivärsket uue hingamise saanud koolilehte, L’air du Lycée’d.




Tuju hoidsid üleval õhtujuhid Hanna Mia Koit (XIA) ja Robin Raidmaa (VIIA), kes küsitlesid inimesi ning uurisid emotsioone. Lavalaudadele astusid lütseumis palavalt armastatud Leesikad, Robert Velling ja Jana Liisa Johannson. Viimaselt küsiti autogramme ja kommenteeriti igati heade sõnadega. Fännid arvasid tema esitusest järgnevalt: ”Jana oli väga ilus ja tema esitus sama kaunis!”


IMG_6489.JPGIMG_6492.JPGIMG_6455.JPG
IMG_6462.JPG

Selle suurepärase ürituse eest peaksime tänama korraldajaid, abistajaid ja imelisid sponsoreid, sest selle aastane kirbuturg oli tõeline edu ning jääme ootama järgmist!


IMG_6372.JPGIMG_6541.JPG

Viska pilk peale ka kirbuturust valminud videoklipile (autor Linda Nõmmik, XB) siin ning Exit Roomi tutvustavale videole siin.