Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

neljapäev, 24. märts 2016

Emakeelepäev 2016

Neljapäeval, 17. märtsil tähistati lütseumis taas emakeelepäeva, mis oli seekord pühendatud 2015. aastal Eesti mõjukaimaks kultuuritegelaseks nimetatud Andrus Kivirähkile. Toimunust annavad ülevaate Linda Mae Nummert ja Roberta Bühler VIIA klassist. 
Fotod: Iris Pähn (VIIIB) ja Mati Lepikson (XIA)


Vaevalt nädal oli möödunud väsimatutest aafrikatantsijatest ja peenutsevatest prantsuse moeloojatest, kui iga lütseumlase meeled olid taasäratanud kodumaised 14 käänet ning hääldamatud keelevigurid.
                                         
Neljapäeva viimasteks tundideks olid kõik 6.-8. klassi õpilased kogunenud aulasse, et kohtuda koduseinte vahelt välja lipsanud kirjaniku Andrus Kivirähkiga, kellele selleaastane emakeelepäev pühendatud oli. Kõik hinges kripeldanud küsimused said kirjanikult ammendavad vastused.





Iga klass etendas eelnevalt ettevalmistatud lavastust A. Kivirähki näidendi „Kalevipoeg” ainetel ning ka kunstiline pool ja viktoriin olid sõnasepast inspireeritud. Laval võis näha ehtsaid kalu ja rapuntslipatsiga kaasaegseid Lindasid, kes hiljem prügikotti topiti, ning paberil mitmesuguseid hiiri ja rotte, kes omavoliliselt ujumist õppisid.









Päeva üldvõidu saavutas VIIIA, kuid ükski klass ei jäänud tühjade kätega. Nii mõnegi jaoks osutus päeva kõrghetkeks hoopis koolile külla tulnud Kivirähki autogrammide jagamine kooli raamatukogus, kuhu kõik eeskujulikud kirjandushuvilised esimese asjana tormasid.