Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

esmaspäev, 18. veebruar 2013

Stiilinädal // Kõigest lühidalt

Eelmisel nädalal, 11.-15. veebruarini toimus Lütseumis stiilinädal - kui keegi lamas haigusega kodus, klassiuksest nina eriti välja ei pistnud või olgu mis tahes, siin on sest toredast üritusest väike kokkuvõte (mis oleks pidanud ilmuma juba paar päeva tagasi):

Esmaspäev, 11. jaanuar - Idülliline Eesti Wabariik 20-30datel

Esmaspäeval peale pressitiimi koosolekult saabumist oli juba igal pool üle maja näha eriti toredaid-armsaid stiilinädalast osavõtjaid, peened kleidid-ülikonnad seljas. Teisel korrusel mängis temaatiline muusika ning eriti peale esimest tundi paistsid kõik rahulolevad - teisel korrusel avati väike kohvik, kus erinevaid küpsetisi müüdi. 



Teisipäev, 12. jaanuar - II maailmasõja ajal ja järel

Ehk päev, mil kõige uhkemad tulid kooli mundriga, teised vormijakkide-ja mütsidega ning kandsid gaasimaske, samas kui mina olin (ja vist pea ainus?) juut, saladuskatte all. Loodan, et ma ei oleta valesti, kui ütlen, et iga päevaga tuli osalejaid aina juurde - mis, muidugi, on ülimalt positiivne :) Nullkorrusel sai katsetada ka temaatilist mängusimulaatorit, kuigi kohvikut sel päeval füüsiliselt ei eksisteerinud.


Kolmapäev, 13. jaanuar - 60-dad idas ja läänes

 Kolmapäev oli see päev, mil kool kihas ülikirkalt riietatud rahupooldavatest õpilastest, (sest hipitemaatika oli tugevalt ülekaalus, ida tarbimisühiskonnas tavapärased riietused ning läänes kuuekümnendate esimesel poolel kuulsaks saanud teksaseelikud-kleidid olid jäänud tagaplaanile). Niisamuti oli see päev, milleks vedasin kooli pooleldi kõrgenud, pooleldi karamellimaitselised brownied (kuigi need läksid vist kaubaks?) ning neid müüdi teisel korrusel hipimajanduse põhitavade järgi, nii et suu oli võimalik magusaks saada ka Anettele pai teges, nii palju kui mina kuulnud olen.

 


Neljapäev, 14. jaanuar - Disko pole oluline, punk on põhiline?

Minu jaoks ilmselgelt kõige meeldivam stiilinädala päevadest - need, kellel viitsmist, tahtmist ja juuksed oli, olid peast värvilised. Teemas olid nahktagid, needid, tanksaapad ja ketsid. Vähemalt kolmes klassis, mida sel päeval külastasin, oli üpris vänge ühekordsete juuksespreide hais. Mõned olid teemaks valinud hoopis disko (Patrick oli muidugi kõige ehedam stiilinäide just õhtul toimunud disko jaoks), kuid tore oli näha, et erinevad liigid omavahel hästi läbi saavad.
Et 14. veebruar on ka sõbrapäev, (kuigi enamik eelistab vist neljapäeva, võus savez que vous préférez) sai valentinile-valentinale saata kas anonüümseid või mitte nii anonüümseid sõnumeid. 
Mängis 70-80date diskomuusika, teisel korrusel müüdi kartulisalatit ning ühe vahetunni ajal tulid kõik vähegi viitsijad-teadjad klassidest välja, et Lütseumi oma väikesest Balti ketist osa saada.

Õhtul toimus ka disko ja see oli ausalt öelda parim koolipidu, millel siiani käinud olen - mis sest, et ma veel eriti kaua TPLi suures majas haridust saanud pole. Olemas oli baar, kus soovijatele mõistliku hinna eest kokteile segati, muusika oli suurepärane ja inimesed tõesti tantsisid. Pidu kestis umbes kella 19.00st 22-ni, vahepeal jõuti mängida erinevaid mänge (sealhulgas limbot), jagada auhindu, mängida mitmeid-mitmeid soovilugusid ning eelkõige, tantsida!

Reede, 15. veebruar - Publiku lemmik ehk unine hommik/PJ

Pidžaamad olid ilmselt suurema osa lemmikud - mis mõnu tulla kooli sama mugavate riietega kui need, milles magad. (Mina isiklikult selles suuremat õnne ei leia, kui tänu samade riiete selgajätmisele tunned sa end sama uniselt kui ärgates, aga patja tunnis kaasas kanda paha just pole.) Samuti oli rõõmus päev kõigil Nutella-nautlejatel, sest just sellega saiu vahetundides müüdi. Esimesel vahetunnil võttis suur grupp inimesi osa ka hommikuvõimlemisest, mis teisel korrusel aset leidis - ehk äratas see vähemalt mõne meist unest üles, sest kurbusega pean tõdema, et mina selle toimumisest ei teadnud ja seega ka ei jõudnud sinna.

Ma loodan südamest, et kõigil oli tore ja lõbus nädal, järgmisel aastal jälle!
Samuti suurimad tänud kõigile suurepärastele korraldajatele viitsimise ning tahte eest.

Rohkem pilte huvitujatele siin ja siin!

-Liina