Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

kolmapäev, 25. aprill 2012

Tallinna Prantsuse Lütseum külas Riia Prantsuse Lütseumil


Kell laupäeval, 22. aprillil kell 8.30 hommikul asusid uniste nägudega Leesikad teele lõunanaabrite pealinna Riiga. Nimelt olid Leesikad kutsutud esinema Riia Prantsuse Lütseumi prestiižse tantsuansambli Auseklitis 41. sünnipäeva kontserdile. Kuna Kristiinal (ja poolel rühmal) oli veel tegemist prantsuse külalistega, sõitsid meiega kaasa Leigarite tantsijad Piret ja Eve.

 Seoses varasema tutvusega Märjamaa laagris olid osad läti tantsijad väga vaimustunud tantsust "Oige ja vasemba" ja palusid, et meie nendega seda koos laval esitaksime. Viimased proovid, et ise midagi laval sassi ei ajaks, said tehtud Ikla piiripunkti kohviku ukse taga.
 Sõit möödus küllaltki sündmustevaeselt ja jõudsimegi päikselisse Riiga, kus meile pakuti lõunat lütseumi enda sööklas ning kus me saime natuke puhata ja enda magamisasjad sisse seada lütseumi enda spordisaalis. (!!!)
Kell 15.00 sõitsime VEF kultuurikeskusesse (sarnane meie Salmele), kus kõikide kurvastuseks hakkas proov alles kell 17.00. Kell 19.00 hakkas kontsert pihta. Võib öelda, et vaatamata arusaamatustele, valjuhäälsetele lätikeelsetele vaidlustele ja kingakaotamistele läbimängus, läks kontsert siiski igati edukalt ja kõige tuimemgi tantsija nakatus riiakate entusiasmi ja hea tujuga.


Kontserdi teist poolt, mis oli üles ehitatud tantsulistest numbritest ehtpariislasliku armastusloona, said Leesikad nautida rõdult, mitte enam lava tagant. Kõlasid needsamad prantsuse šansoonid, mis kõikidele juba ammugi meelde on kulunud ning mõnegi jalg hakkas kaasa tatsuma ja näiteks "Pariisi tänavapoissi" ümisema.
 Kontserdi lõpuosas "Suure finaali" ajal (õhupallid, raketid, värvilised paberid ja kõik-kõik, mis ühel peol peavad olema) andsid Leesikad omalt poolt üle kingitusena eesti rahvatantsude kogumiku "Viron Vakka" DVD ja noodiraamatu ning soovisid eeskujulikult "Bonne anniversaire!"
Pärast arvukaid ja pikaks venivaid õnnitlusi kulmineerus õhtu peoga, kus väidetavalt sünnipäevalapsed lustisid koiduni välja, kuid surmväsinud Leesikatele lõpes pidu siiski südaöö paiku. Õnneks lõpuks pakuti ka suupisteid, salatit ja kooki! 


Öö möödus, oleneb kuidas kellele, vähem või rohkem rahulikult ja suuremate viperusteta. Vähemalt saatjad jäid rahule! Järgmisel hommikul saime koolimajast jälle süüa ning siis oli kõikidel vaba aeg Riias kuni kella 13.30ni, mil buss startis tagasi Tallinna poole. 

Johanna Nisu XI A