Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

pühapäev, 3. veebruar 2013

Tee ja sa suudad!*


        17. jaanuaril 2013 käis lütseumi delegatsioon koosseisus mina ehk Johanna Nisu (XII a) ja Iris Vilu (X b) külas Tondi Põhikoolil, mis tähistas piduliku kontsertaktusega oma 90. sünnipäeva. Kingituseks oli meil lütseumi šokolaaditahvel ning minu, Irise ja Anneli (X b) eelmisel päeval valmis kokatud igati uhke ja värviline küpsisetort.

            Kohale jõudes võttis meid vastu särasilmne huvijuht Maire Paluveer, kes meid saali juhatas ning meile hiljem ka koolimaja tutvustas. Aktusel peeti mitmeid kõnesid, alates koolidirektori Evi Kraaniga lõpetades Riigikogu liikme Igor Gräziniga, lauldi ja tantsiti, üles astusid ka kandle- ja löökpilliansambel. Meile avaldas muljet, et lavaaega ja –ruumi jätkus viimsele kui ühele õpilasele. Pisara tõi silma aga 4. klassi poiste ja tüdrukute etteaste Mait Agu tantsust „Eesti muld ja eesti süda“, mida ka mina tantsupeol tantsinud olen.

            Pärast aktust paluti külalised sinisesse saali, kus sai tutvuda kooli ajalooga, vaadata albumeid, vestelda teiste külaliste ja õpetajatega ning meie suureks üllatuseks maitsta meie enda tehtud küpsisekooki. Õige pea viis Maire meid väiksele tuurile koolimaja peal. Ta näitas meile käsitöötuba, pisikest, ent armast raamatukogu, eeskujulikult varustatud kunstiklassi (ka neil on oma keraamikaahi!) ning õpilaskodu ruume.
            Tagasitee möödus muljeid vahetades ja tulevikuplaane tehes, sest Tondi kooli huvijuht oli lootust avaldanud, et ehk sünnib meie ja nende kooli vahel sõprusside ning me võtame koos mõne ette huvitava projekti. Võin kindlasti nii enda kui Irise eest väita, et see käik oli väga inspireeriv ning ma olen väga tänulik oma emakeeleõpetajale Anneli Oidsalule, kes soovitas mul sinna minna ning seda reportaaži kirjutada.
Johanna Nisu, XII a
_______________

* „Tee ja sa suudad!“ on Tondi kooli moto.


Vabandame, et see uudis teieni märkisväärse hilinemisega jõudis, kuid sellegipoolest katsuge ära oodata ka täispikk reportaaž, mis ilmub meie kooli järgmises ajalehes, sest nii mõnigi huvitav fakt (nt, mis värvi oli Gräzini lips) jäi esialgu avaldamata.