Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

pühapäev, 7. oktoober 2012

Toredat õpetajatepäeva!


Nagu te ilmselt kõik teate, oli reedel õpetajate päev.

See aasta ei olnud kõik nagu tavaliselt. Umbes poolteist nädalat varem anti valitutele teada, et nad valmistaksid ette laulu või loo, et seda 5. oktoobril esitada. Mina olin üks neist õnnelikest. Järgneva nädala vaba aeg oli meil kõigil, vähemalt mul, nüüd sisustatud.


Hommikul kallati kõige kallimad, kes vähem, kes rohkem lillede ja kommidega üle, et rõõmustada neid, kes oma elu on ohverdanud võõraste laste intelligentseteks ja kultuurseteks Eesti Vabariigi kodanikeks kasvatamiseks. Järgnevad 4 tundi möödusid millegi tõttu meeletult kiiresti. Iga vahetund harjutas meie koosseis (Joonas ja Gregor XB, mina) aulas oma laulu, et kõik sujuvalt läheks. Tänu sellele jäime kõikidesse tundidesse hiljaks. Õpetajate pahurus meelt halvaks ei teinud, sest patustamine toimus siiski ülla eesmärgi nimel :) Pärast neljandat tundi asusid kõik esinejad aulasse, et teha peaproov. Mõne aja pärast hakkasid õpetajad aulasse suubuma. Neid tervitas Merilin Jürjo(XII A), kes juhatas sisse kontserdi. Esinejaid jagus tervelt pooleks tunniks.

Kõige esimesena astus lavale ansambel Skepsis koosseisus: Jana Liisa Johannson
(9.B), Pille-Riin Langeproon (9.B), Andrea Ainjärv (Jakob Westholmi Gümnaasium 10.A klass), Kristofer
Turmen (9.B), Kennet Kärema (9.B) ja Liina Anette Pärtel (9.B). Kes esitasid Coldplay loo "The Hardest Part". See oli ka ühtlasi kõige esimene kord, kui see bänd end avalikusele näitas.  Markus Nurmsaar ja Erik Heiki Veelmaa (6b) esitasid Ewert and the Two Dragons "Good Man Down", Anna Grete Rebane (XII B) laulis G. Paesiello ,,Nel cor piu non misento", mistõttu nii mõnelgi suu lahti vajus. Seejärel jagati kõigile õpetajatele kätte "Plaisir D'Amouri" sõnad ning asuti koos seda laulma. Gregor, Joonas ja mina esitasime Joonase kirjutatud laulu "Dragon Tree" Pärast seda pidid õpetajad end ümber keerama, sest teisel pool hakati esitama Leesikate 3.-5. klassi rühma ja põhirühma uhiuusi tantse. 3.-5. klassi tantsu saatis Leesikate oma pillirühm koosseisus Kaarel Pogga ja Martin Torp. Nüüd käsutati õpetajad puhvetisse, kus igale õpetajale oli tehtud kook, mis oli kas tema moodi, või maitseks talle. Puhvetis esitasid Alissa Turunova (XIA) ja Steffi Pähn (VHK) loo Gringo Flamenco.

Samal ajal, traditsiooniliselt, andsid noortematele klassidele õpetajate asemel tunde meie oma abituriendid.


Mauri Liiv (IX A)