Lütseum24

Värskeimad uudised

Lütseum24

Väike maja

Lütseum24

Üritused ja ülevaated neist

Lütseum24

Tähtpäevad, meeldetuletused, minevik

Lütseum24

Intervjuud, küsitlused, koolileht

teisipäev, 2. oktoober 2012

TPL XCI


Tallinna Prantsuse Lütseum tähistas täna oma 91. sünnipäeva. Suurem enamik kindlasti nõustub minuga, kui ütlen, et 2. oktoober oli kogu lütseumipere jaoks lõbus ja eriline päev. Tänane koolipäev kestis ju vaid kolm tundi – päev jätkus piduliku aktuse ning traditsioonilise kontserdiga Estonia kontserdisaalis.

Vaatamata lühendatud koolipäevale tundus tänane hommik siiski kole pikk, tundides oli raske keskenduda ja üleüldse kripeldas hinges ärevustunne ja rõõm. Ei teagi, kas siis ärajäänud tundide või hoopis kooli sünnipäeva tõttu. Abituurium oli kindlasti põnevil ka kauaoodatud uhiuute, säravate märkide saamise pärast. Lõpuks saabus siiski ka aktus ja täna oli lausa nii eriline päev, et Plaisir d’Amour’i kuulsime me tervelt kolm korda! Mina küll kaks ja pool, sest abituriendid olid esimesed, kes aulast lahkuma pidid. Esimest korda jäi tunne, et oleksin sinna kauemakski jäänud!

Peale aktust oli aeg asuda teele Estonia teatri poole. Kaarli puiestee keskel asuvalt pärnaalleelt oli lausa ilus vaadata, kuidas kogu lütseumipere ühiselt koolist kaasa võetud hea tujuga Teatri väljaku poole sammus. Estoniasse jõudes oli näha palju sagimist ja melu. Kella üheks rahunes suurem enamik siiski maha ja jäi põnevusega kontserti kuulama. Mõni noorem õpilane küll nii huvitatud ei olnud, kuid kõik suutsid siiski suurepäraselt esitatud Mihkel Polli kontserdi lõpuni kuulata.

Ka tänase kontserdi kohta ei saa kellelgi midagi halba öelda olla – kava oli nii huvitav, kui klassikaline klaverimuusika üldse olla saab, kontserdi ülesehitus oivaline ning esitusest ei tasu isegi rääkima hakata, seda saakski kirjeldada ainult ülivõrdes.

Lõpetuseks soovib pressitiim veelkord palju õnne Prantsuse Lütseumile ja palju õnne ka Mette Purdele ilmselgelt välja teenitud teenetemedali eest!  



Mari Vasar, XII A klass